Kesäkuun kootut – osa 2.

Viemärit ja täytöt

Tarina jatkuu valujen jälkeen valmiilla korkeuksiin kohoavalla sokkelilla. Sokkeliin kiinnitettiin patolevyt ennen täyttöjen aloittamista kuten kuuluu, sen jälkeen alkoi hiekka virrata ja talo tuntui laskeutuvan takaisin normikorkeudelle maan kohotessa ympärillä.

Hiekkaan ilmestyi kaupunkikämpältä tutut viemäriputket, mitkä tekevät mut edelleen jostain mystisestä syystä tosi iloiseksi. Kai ne ovat tavallaan joku ensimmäinen merkki siitä, että tästä on tulossa ihan oikeasti toimiva asumus? Kävin silmä kovana vahtaamassa että putket on sijoitettu niin että toivomani seinä-wc nyt varmasti toteutuu. Kaikki näytti hyvältä ja pohja tuntui konkretisoituvan ensimmäistä kertaa betonialtaasta huoneisiin.

Hiekan jälkeen tuli jokunen kuorma soraa, mikä nosti tontin pinnan halutulle tasolle. Ilahduin vielä putkiakin enemmän tästä meidän valtavasta parkkipaikasta! Vanhan talon parkkitila sijaitsi takapihalla, ja näiden asumisvuosien jälkeen oltiin molemmat ehdottoman valmiita luopumaan tien kolaamisesta talvella, vaikka menetetty parkkitila hiukan harmittikin. No ei harmita enää, kyllä mahtuu edelleen autot vaikka poikittain pihaan! Pyörylä maassa etualalla on tulevan autokatoksen kulma, ihan näin avoimeksi alue ei siis jää vaan tulossa on kahden auton katos.

Vedet ja sähköt

Ennen valuverkkojen kiinnitystä pohjiin vedettiin vesiputkien lisäksi myös putkia sähköjä ja nettiä varten. Putket vietiin kaikkiin makuuhuoneisiin lattiassa sekä keittiön saarekkeelle, johon halutaan myös pistorasioita. Loput sähköt viedään sitten katon ja seinien kautta, eli kaikkea ei onneksi tarvinnut vielä tässä vaiheessa vetää.

Samaan aikaa kämpällä

Jostain syystä kesäkuulta löytyi vaan tuhnuisia kännykkäkuvia, mutta koitetaan kestää!

Taloprojektin lisäksi kaivettiin aikaa esiin myös kämpällä oloon, sillä asumus pitäisi saada muuttokuntoon heinäkuun aikana. Kesäkuun iso ponnistus oli keittiön valmiiksi saattelu välitilan laattojen ja pistorasioiden kiinnitystä lukuunottamatta. Keittiöön vedettiin vedeneristeet allastason taakse jäävään seinään ja lattiaan, ja lisäksi muovimatto tiskin alle 10cm seinälle nostettuna. Vesivahinko on kaikkien toiveissa viimeisenä tämän ikäiseen taloon, joten haluamme varmistua, että mahdolliset ongelmat havaitaan hetimmiten.

musta keittiö kaapit epoq

Keittiöksi valikoitui Gigantin Epoq osittain hinnan perusteella, osittain saatavilla olevien osien vuoksi. Ikea oli pitkään mukana kamppailussa, mutta tippui lopulta yhden ovikoon puuttumisen takia. Keittiöön tuli 45cm leveä integroitu astianpesukone, mihin Ikealla ei ollut tarjota sopivaa peitelevyä. Halusimme kokeilla mustaa keittiötä muuten klassiseen kohteeseen, lähinnä koeponnistuksena talon keittiöväriä ajatellen. Ennustan itselleni pitkää uraa kaapinovien pesijänä vetimistä huolimatta… Ehkä taloon tulee kuitenkin jonkin muun värinen keittiö.

Vesieristeen lisäksi seiniin vedettiin ensin pohja-, sitten pintamaali. Levyseinälle laitettiin Tikkurilan Höyhen täysmattana Harmony-maalina, ikkunaseinälle levitettiin käsin puhtaanvalkoinen kalkkimaali. Maalin sävyä pohdittiin pitkään ja hartaasti seinään teipattujen värilappusten avulla, ja lopulta alunperin seiniin kaavailtu Tikkurilan Paperi alkoi tuntua jotenkin liian kliiniseltä tähän tilaan. Höyhen näytti lähes valkoiselta, mutta Harmony-maaliin sävytettynä mukavan pehmeältä ja utuiselta. Tällä hetkellä sävymaailma tuntuu oikein hyvältä ja sopivan neutraalilta. Seinät sopivat hyvin myös perusvalkoiseen kattoon ja listoihin, jotka nekin ammuttiin keittiöön kesäkuun aikana.

Seuraa projektien etenemistä reaaliajassa Instagramissa tilillä @impossible.site.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *