Kesäkuun kootut – osa 1.

Huh, kahden raksatyömaan arki on käynnistynyt toden teolla. Onneksi nyt koitti viimein myös pitkään odotettu kesäloma päivätöistä, ja aikaa jää toivottavasti muuhunkin kuin paikasta toiseen sinkoilemiseen. Aloitetaan heinäkuun postaukset kesäkuun kuulumisista, ja mitä kaikkea tähän mennessä on tapahtunut. Onneksi arkisto pursuaa kuvia, sillä huomaan jo nyt aivojeni muuttuneen jonkinlaiseksi epämääräiseksi mössöksi, joka ei muista esimerkiksi päätettyä huonekorkeutta uudiskohteeseen… Seuraa siis kuvareportaasi viimeisen kuukauden tapahtumista! Kuvia oli niin paljon, että jaan kuukauden kahteen osaan.

Talon purku ja tontin tasoitus

Kesäkuu alkoi vanhan talon purulla ja tontin siloittamisella. Tätä ennen käynnissä oli muuttorumba eri kohteisiin, joka päättyi tavaran sullomiseen mökin jokaiseen sopukkaan. Tämä kesä on elelty tyytyväisenä mökillä Sastamalassa, eikä noin tunnin ajomatka suuntaansa ole vielä toistaiseksi alkanut hapottaa. Todennäköisesti tilanne on toinen syksymmällä, kun pimeys koittaa ja töihin pitäisi raahautua joka aamu kahdeksaksi. Tätä ei toivottavasti jouduta liiaksi testaamaan, vaan kämppä (ja pikamuutto) olisi tarkoitus saada valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. Here’s hopin’.

Pohjien kaivaminen

Talon purkua seuraavalla viikolla käynnistyi täysi rähinä, kun kaivuri saapui muotoilemaan talon pohjia. Pihan perälle ilmestyi valtavat hiekkavuoret pois kaivetuista vanhoista maa-aineksista. Kävimme tontilla lähinnä olemassa tiellä ihmetellessämme edistystä, joten tästä vaiheesta ei juuri ole raportoitavaa.

Jos voin jonkun suosituksen antaa, on valita yhdessä työskentelemään tottuneita tekijöitä. Säätö vähenee 1000% eikä joudu itse olemaan rikkinäisenä puhelimena välissä, kun täytyy päättää ja ohjeistaa asioita joista ei mitään varsinaisesti tiedä. Me emme tiedä talon pohjien kaivamisesta mitään, joten annan kiitollisena ammattilaisten hoitaa työnsä kuten parhaaksi näkevät ja keskityn itse pysymään poissa jaloista.

Perustukset

Pian kaivuutöiden jälkeen tontille ilmestyi materiaaleja perustuksia varten. Meille tulee antura ja sokkeli, mitä alettiin rakentaa varsin nopeasti. Taloprojekti on ensimmäisemme, eikä meillä varsinaisesti ole perspektiiviä aikatauluun tai toteutustahtiin. Ympäriltä (aina naapureista lähtien) on kuitenkin kuulunut paljon päivittelyä projektin uskomattomasta etenemisnopeudesta, joten hyvää tahtia kaiketi liikutaan eteenpäin. Sokkelivalun kohdalla menossa oli päivä 12, jos purkua ei oteta huomioon.

Sokkelivalut

Sokkelivalut tehtiin kaikista karmeimmalla helleviikolla, ei käy kateeksi tontilla pyörineitä työmiehiä. Päivisin lähempänä +30C huitelevat lämpötilat ajoivat meidät käymään raksalla entistä tiuhempaan tahtiin, kun valua kasteltiin muutaman tunnin välein liian nopean kuivumisen ja sen aiheuttaman halkeamisen estämiseksi. Juhannus meni mukavissa tunnelmissa vettä suihkutellessa, kerrankos sitä talon onnistumisen eteen.

Ennen täyttöjä tuntui että ollaan rakentamassa vuoren kokoista taloa. Vanha talo sijaitsi kuopassa, ja uutta nostettiin reilu metri ylemmäs, jotta vedet eivät valuisi edessä kulkevalta tieltä suoraan talolle. Muuten pohjia riivaa tyypillinen talonrakentajan kirous: koko kompleksi näyttää rusinan kokoiselta. Me on vitsailtu, että ollaan rakentamassa ihan todella kallista yksiötä. Onneksi perspektiiviä on antamassa kaupungin kenkälaatikko, aito yksiö, joka on kuitenkin sitten huomattavasti nyt rakenteilla olevaa kompleksia pienempi. Vähemmän työläästä en mene sanomaan.

Osa 2 tulossa julki myös pikimmiten, siellä mukana myös kämppäkuulumisia! Jos haluat seurata etenemistä lähempänä reaaliaikaa, ota seurantaan @impossible.site Instagramissa, päivitän kuulumisia tilille joka päivä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *