Toukokuun kootut

Ajattelin tehdä kuukausien lopuksi koonnin tapahtumista ja mahdollisista aikaansaannoksista, jotta projektien eteneminen olisi näkyvämpää tilanteen tuntuessa paikoillaan junnaavilta. Summaaminen auttaa paitsi oman motivaation ylläpidossa, myös aikataulujen seuraamisessa suuremmassa mittakaavassa. Myös jälkikäteen on helpommin nähtävissä, mitä kaikkea sitä tuli tehtyä, sitten 10 vuoden päästä kun kokemuksen aiheuttama trauma sallii taas aiheeseen palaamisen. Paljon on tapahtunut viime kuun aikana, vaikka muuttoa ei vielä päästykään tekemään haluttuun kohteeseen. Tässä listattujen kohokohtien lisäksi muutoksen on kokenut myös mm. kakluuni, jonka lisäosa-monumentti on viimein mennyttä aikaa. Tästä luvassa oma postauksensa myöhemmin.

Lattiapohjat kuntoon

Alkukuusta päästiin pitkään odotettuun tavoitteeseen lautalattian kanssa, kun lattia saatiin hiottua odottelemaan maalausta. Lattian hionta ei sujunut täysin kuin Strömsössä, mutta vaikeuksien kautta päästiin lopulta voittoon ja vanha lattia saatiin pelastettua. Koko hiomissaaga löytyy omasta postauksestaan.

Lattia eteni myös kylppärin puolella lattialämmityksen asennuksen ja lattiavalun muodossa. Valitettavasti aikatauluhaasteet ovat tulleet meidän ja vesieristäjän väliin, ja laatat odottelevat edelleen laatikoissaan alle tulevia vesierkkakerroksia. Ehkä jo tällä viikolla? Lisäjuttua kylppärin lattiasta löydät täältä.

Keittiön valmiit pinnat

Keittiössä on nähty mukavia edistysaskelia sekä seinien että katon kanssa. Seinät saatiin maalattua lopulliseen sävyyn (Tikkurilan Harmony, sävy Höyhen), ja katto sekä kattolistat ammuttua paikalleen. Kattolistojen asennus oli ehdottomasti oma operaationsa, jota en kuitenkaan murhaavista katseista johtuen lähtenyt sen tarkemmin dokumentoimaan. Kerrottakoon, että jokainen kulma oli kaltevuudeltaan eri, ja mikään ei luonnollisestikaan ollut lähelläkään 90 astetta. Seinät aaltoilivat, ja joku oli valinnut kivan leveän kattolistan. Vinkki erilaisten logiikkatestien järjestäjille: toteuttakaa minikokoinen listoitushaaste. Siinä todella erotellaan jyvät akanoista.

Vesieristemassan lisäksi lattialle laitettiin vielä muovimatto, joka nostettiin seinälle.

Lähempänä lattiaa on myös edistytty; tiskialtaan ja astianpesukoneen taustat ja aluset on myös vesierkattu, ja eilen kaappeja mallailtiin asentoon jo todenteolla. Lopullinen kiinnitys odottaa parhaillaan toista ilmeisen vaikeasti työmaalle saatavaa henkilöä, sähkäriä, vetämään johdot paikoilleen koneille. Koneet on kuitenkin jo kärrätty kämpälle ja ne odottavat paikoilleen hyppäämistä. Ehkä ensi viikolla?

Rakennuslupa ja muutto

Toukokuun ehdottomasti suurin edistysaskel oli uudelle talolle viimein myönnetty rakennuslupa, joka käynnisti tapahtumien pyörteen ja söi ajan loppukuusta täysin remppakohteesta. Rakennusluvan myöntämisen jälkeen tyhjensimme koko 190m2 talon, muutimme kamaa pitkin Pirkanmaata kohteeseen 1, 2, 3 ja 4, ja riisuimme talon kaikesta, minkä haluamme säästää (lue: kaappien lankavetimet). Talon purkamisen koordinointiin liittyi myös aikataulutus kombolla asbestipurkaja – purkaja – merkitsijä – pohjien kaivaja, mausteena aikataulutetut visiitit vesilaitokselta, sähkölaitokselta ja naapurin sedältä, jonka sähkökaapista vanhan talon sähköt oli aikanaan vedetty meidän taloon.

Tällä viikolla talo puretaan pois, ensi viikolla kaivetaan uuden perustukset. Tällä aikaa siirrymme taas kämpälle valmistamaan kohdetta muuttovalmiiksi, sekä mökille toipumaan viimeisen kahden viikon kurimuksesta. Ajanvietto maaseudulla tuntuu hetken ajan oikein hyvältä ajatukselta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *