Kylpyhuoneen laatat

Kuvituksena inspiraatiokuvia Pinterestistä, alkuperäinen lähde kuvatekstissä.

Kuten aiemmista kuvista on selvinnyt, kylppärimme kokee parhaillaan uudelleensyntymäänsä. Pohjatyöt alkavat olla hyvällä mallilla (lue: kuoppa on täytetty ja enää yksi seinä puuttuu). Omalta kannaltani kiinnostavin asia kylppäriremontissa on tietysti pintamateriaalien valinta. Olen käynyt jo jonkin aikaa läpi eri laattamalleja tulevaa taloprojektia ajatellen, mutta laattasuunnitelmiini tuli curve ball pikkukylppärin muodossa. Pikkuruiseen ja pimeään koppiin en voinut missään nimessä ajatella samoja modernin puutalon valoisiin ja avariin huoneisiin kaavailemiani laattoja, joten etsintä käynnistyi uudelta kantilta. Vanhan talon fiilikseen sopivuuden lisäksi valittavien laattojen tuli olla ajattomat, mieluusti vaaleat ja lisäksi moneen makuun sopivat. Asunto on mahdollisesti menossa jossain vaiheessa vuokralle, jolloin neutraalius on yleensä valttia.

Selasin kuumeisesti Pinterestistä erilaisia valkoisia laattoja ja ladontatyylejä, mutta subway-ladonta ja iso valkoinen laatta tuntuivat tunkkaisilta ja jo nähdyiltä. Vaikka subway-ladonta pysyy trendinä vuosikymmenestä toiseen, on sitä viime vuosina nähty taas hetkeksi riittämiin omaan makuuni. Tykkään enemmän tällä hetkellä trendikkäästä pystyladonnasta, mutten ollut varma sen sopivuudesta kohteeseen. Lisäksi uhkana on sama mikä kaikissa “trendiladonnoissa”; alkaako kylppäri viestiä 5 vuoden päästä 2020 koronakeväästä? Tämä ei välttämättä ole se aika, jonka erityisesti haluan muistaa kylppäriä katsoessani.

Ensimmäinen silmää aidosti miellyttävä ja sopivan ajattomalta tuntunut laatta oli 5×5 mosaiikki. Koska kohde on kompakti, pieni laatta tuntuu tilaan sopivammalta kuin suuret tai varsinkaan kuviolliset laatat. Pidän mosaiikista erityisesti isoina pintoina, mielellään saumattomasti lattiasta kattoon jatkuvana. Tämän hetken murrettujen sävyjen trendi miellyttää myös, mutta pelkään kopperon muuttuvan tunkkaiseksi ja kyllästyväni värimaailmaan parin vuoden jälkeen.

Varmaan valkoiseen tuo mielenkiintoa näissä kuvissa tumma saumaväri. Yksi tähän tyyliin kauneimmin toteutetuista kylpyhuoneista on Coco Sweet Dreams -blogin Hennan upea tila, joka on myös eräs inspiraationi lähteistä. Pidän todella paljon myös ensimmäisen kuvan valkoisesta saumauksesta, mutta pelkään värin kellastuvan ennen aikojaan. Tumma sauma taas näyttää todella freesiltä ainakin Hennan tapaan isona pintana toteutettuna.

Valkoiset laatat odottelevat jo autotallissa kantajiaan ja seinään hyppäämistä. Niiden kanssa kävi tuuri ja tori.fistä löytyi passelin kokoinen satsi sopuhintaan. Tummat sauma-aineet täytyy käydä vielä hakemassa, onhan tässä “onneksi” aikaa.

Kylppärin työlista ennen laatoitusta

– vielä muutama roilo suihkulle ja sen jälkeen rappaus
– lattialämmityksen asennus (aah)
– valu
– vesieristys

Ja tietysti eteisen seinän rakennus, joka on samalla yksi kylpyhuoneen seinistä. Myös tarpeeksi kapea kylppärin ovi on intensiivihaussa, toivotaan että pian lykästää.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *