Putkia putkia

Ikuisesti kestävän tasoitusurakan rinnalla on tapahtunut ilahduttavia asioita. Seiniin on ilmestynyt sinne tänne kiemurtelevia putkia monipuolisilla värikoodauksilla. Tämä tarkoittaa viikonloppuihin painottuville urakkarupeamille positiivista nytkähdystä eteenpäin: pääsemme viimein levyttämään keittiön seinän!

Keittiöön on nyt vedetty uudet vesi-, viemäri- ja sähköputket. Sähköputkien vedon yhteydessä määriteltiin paikat pistorasioille, valokatkaisijoille ja lamppujen kattopaikoille. Ensimmäinen kouriintuntuva fiilis siitä, miltä lopullinen kämppä alkaa näyttää. Eikä hetkeäkään liian aikaisin.

Sekä sähkö- että vesijohdot päätettiin tuoda keittiöön yläkautta, koska seinään oli jo valmiiksi kairattu tiilen kokoinen reikä. Putket saadaan sujautettua yläviennin kautta seinän ja katon sisään, ja vältymme jatkossa pitkin seiniä vedetyiltä liaaneilta.

Sähkökaapin paikkaa mietittiin pitkään ja hartaasti, koska en olisi millään halunnut kyseistä sisustusesinettä koristamaan kaunista tiiliseinää. Vaihtoehtoista sijoituspaikkaa mietittiin sekä eteisen seinään että keittiöön. Eteiseen sijoitettaessa kaappi olisi vienyt ainoan mahdollisen naulakon paikan, joten se ei lopulta ollut mahdollinen vaihtoehto. Keittiöön sijoitettuna taas johtojen veto olisi hankaloitunut huomattavasti. Olen siis saamassa koteloidun kukkasen tiiliseinääni. Asiat perspektiiviin laitettaessa tärkeintä kuitenkin on, että asuntoon saadaan nykyaikainen sähkö kodinkoneiden vuoksi. Mieluummin otan toimivan tiskarin, vaikka sitten teknisin detaljein kuorrutettuna.

Kylppärin putkitus on vielä hieman kesken, koska jollain oli neuroosi pesukoneen sijoittelutavasta sekä mahdollisesta kuivausrummusta. Sisustustoiveet aiheuttivat ongelman vesi- ja viemäriliitännän sijoittelussa, ja näyttää uhkaavasti siltä, ettemme pääse vieläkään levyttämään kylppäriä umpeen. Jotain edistystä tässäkin huoneessa jo onneksi on, enää loppuhuipennusta odotellessa.

Onneksi taloyhtiössä on yhteinen pesu- ja pyykkitupa, jos kylpyhuone ei koskaan valmistukaan.

2 thoughts on “Putkia putkia”

  1. Itse olen monesti ihmetellyt vanhaa taloa rempatessa viemäriputkia ja muita monimutkaisia viritelmiä. Onneksi ei itse tarvitse tehdä mitään, näissä asioissa otetaan aina ammattilainen hoitaa. Toivottavasti sait pesukoneen sijoitettua haluamallesi paikalle ja projektin loppuun!

    1. Kiitos kommentista! Pesukone on tulossa juuri siihen mihin toivottiin, päivittelen piakkoin kylppärin edistymisestä muutenkin. Näissä osioissa kestää aina kauemmin mitä ei itse pysty tekemään, kasvattaa kärsivällisyyttä 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *