Keittiösuunnitelma

Tällä hetkellä remppa pyörii vahvasti tasoituksen ja hionnan ympärillä, kun pyrimme tarmokkaasti hiljalleen kohti suoria ja reiättömiä seiniä. Rappauksessa ei ole juuri raportoitavaa, paitsi että se vie aikaa kaiken kuivumisen vuoksi, ja koettelee sen myötä kärsimättömien remppaajien hermoja.

Koska korona on heittänyt kapuloita rattaisiin, käytimme perjantain reissatessa erinäisten kamojen perässä, jotta saamme turvattua projektin etenemisen myös mahdollisten sulkujen aikana. Nyt meillä nököttää keskellä minikämppää yksi keittiötoimitus valmiina laatikoissaan, ja autotallissa kasa keittiökoneita odottamassa asennusta.

Koska tilanteessa sinällään ei ole juuri nyt raportoitavaa, ajattelin vilauttaa teille tulevan keittiön suunnitelmaa. Keittiö sijoitetaan samalla kohdalle kuin aiempikin kokonaisuus. Mallailimme sitä ensin kokonaisuudessaan vasemmalle seinälle, mutta tuolloin vaatekaapeille olisi jäänyt huonosti tilaa. Ainoat mahdollisuudet säilytyskalusteille ovat keittiössä, joten tilan maksimoimiseksi keittiö päädyttiin sijoittamaan kuten aiemminkin.

Keittiösuunnitelma mittoineen

Valkoiset keittiökaapit olivat suunnitelmissa jo pelkästään valoisuuden vuoksi, mutta ongelmaksi aiheutui viereen sijoitettavien vaatekaappien väri. Omaan pirtaani ei sopinut millään tapaa kahden eri näköisen ja suurella todennäköisyydellä myös eri sävyisen valkoisen kaapiston sovittaminen vierekkäin. Vaatekaapeista oli tulossa elämää suurempi – ja kalliimpi – kysymys, joten päädyimme käyttämään keittiökaappien väripuolella villin kortin. Kaapistoksi valikoitui Gigantin musta Epoq Trend line puhtaiden linjojen ja miellyttävän musta värisävyn ansiosta. Kaapistoon tulee myös vetimet, sillä epäilen hermojeni naukuvan vielä moneen kertaan kaappeja sormenjäljistä pyyhkiessä. Havainnekuvista poiketen vetimet ovat kaappien tapaan mustat.

Keittiön vasen seinä
Keittiön oikea seinä

Yläkaappeja välttelin viimeiseen saakka, mutta valitettavasti säilytystilan tarve oli tässä kohtaa esteettistä silmää kriittisempi. Yläkaapit sijoitetaan kuitenkin vain toiselle seinälle, allasseinän jäädessä yläosasta avoimeksi. Tyhjälle seinälle sijoitetaan mahdollisesti myöhemmin seinähyllyjä astioiden säilytystä varten, jos tilan tarve näin sanelee.

Vielä on auki, millainen materiaali välitilaan laitetaan, laatoitetaanko se kokonaan vai käytetäänkö esimerkiksi jonkinlaista taustalevyä. Tutkimukset jatkuvat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *