Suoraa seinää

Maanantaina alkoi remppaviikko 4, mikä myös turhautumisviikkona tunnetaan. Rempassa aletaan saavuttaa kliimaksia, jossa tuherretaan paljon kaikenlaista aikaavievää, mutta näkyvät tulokset ovat vielä vähissä. Hyvä uutinen on, että lähes kaikki purettavissa oleva on nyt kannettu ulos. Viimeisenä helmenä paikalla odottaa kakluunin eteen rakennettu kökkäre, jota työstämme vasta ilmojen hiukan lämmettyä. Purku tekee kakluunista hetkeksi käyttökelvottoman, emmekä ole valmiita vielä luopumaan asunnon ainoasta lämmitysmuodosta.

Otsikkoon viitaten ja ei niin yllättävästi, vanhassa talossa ei ole yhtään suoraa kohtaa. Bonuksena, seinät eivät ole systemaattisesti vinot johonkin tiettyyn suuntaan, vaan aaltoilevat suuntaan jos toiseenkin kilpaillen vekkulimaan hupailutalon kanssa omituisimman rakennelman palkinnosta. Koolattavia ja levytettäviä seiniä ei onneksi ole montaa, sillä yhden seinän suoristamiseen on mennyt pahimmillaan kokonainen päivä.

Keittiön seinä on viimein suora

Pyrimme pääsääntöisesti rappaamaan kaikki vanhat seinät. Keittiön ja kylpyhuoneen sisäseinät tekevät poikkeuksen putkien vedon vuoksi, muuten suosimme autenttista ja hengittävää tasoitettua pintaa. Koolausten lisäksi työn alla on ollut siis paljon tasoitettavaa.

Seinien pieniin reikiin on vedetty suoraan Weberin pintatasoitetta paikkaamaan kriittisiä kohtia. Näiden kuivuttua seinät on tarkoitus vielä ylitasoittaa. Ilokseni tasoite on todella helposti hiottavaa, säästämme muutaman hikikarpalon.

Ylitasoitusta odottamassa

Pikkuvikojen lisäksi seinissä on myös hiukan isompaa kuoppaa. Näistä kohdista nakuteltiin vanha irtonainen rappaus irti, ja kuopat täytettiin karkeammalla KS 50 50 rappauksella. Kuvassa on tehty ensimmäinen täyttö, toinen tehdään rappauksen kuivuttua. Kuoppa oli niin syvä, että sitä ei pystytty täyttämään yhdellä täytöllä. Toivottavasti kaksi kerrosta ja ylitasoitus riittävät.

Täytimme samalla myös seiniin tehtyjä roiloja. Osa valmiista roiloista pystytään hyödyntämään sähköjen vetoon, mutta osa oli tehty niin omituisiin kohtiin keskelle seinää, että päätimme rapata ne umpeen.

Tämä on omasta mielestäni yksi pitkäveteisimmistä vaiheista, kun joudutaan nykertämään pikkuasioita, eikä tule vielä mitään valmista. Hyvät pohjatyöt ovat silti todella tärkeät lopputuloksen kannalta, ja siksi niihin jaksaa käyttää aikaa. Pintojen viimeistely on huomattavasti helpompaa, kun näissä vaiheissa ei ole oikaistu.

Blogi päivittyy hetken verkkaisemmin, kun tasoitamme ja hiomme. Ensi viikolla rytisee kunnolla, kun päästään toivottavasti asentamaan keittiötä! Jos kaipaat reaaliaikaisia tunnelmia, ota blogi seurantaan myös instassa. Päivitän instaan kuulumisia blogia useammin, stories -puolella myös autenttista remppamenoa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *