Onnea viemäriputkista

En olisi koskaan uskonut, että voisin suhtautua viemäriputkiin tällaisella kiintymyksellä. Asunnon epämääräinen kuoppa, jonka sisältö on tähän mennessä ollut lähinnä toiveikkaan ajatuksen tasolla, näyttää viimein ensimmäisiä merkkejään tulevaisuudestaan modernina kylpyhuoneena.

Haluan antaa neuvon näin yhden kylpyhuoneen empiirisen tutkimuksen perusteella: palkkaa oikeasti ammattitaitoinen putkimies. Pääsin seuraamaan aitiopaikalta putkarin työskentelyä kohteessa, kun putkien asettelua mietittiin suorastaan taiteilijan asenteella. Putkien oikea asento ei ole itsestäänselvyys, ja erityisesti tämänkaltaisessa kohteessa osaaminen on kultaakin kalliimpaa. Asettelulla on merkitystä, jos esimerkiksi haluaa, että pöntön sisältö valuu jonnekin. Ja se että se jonnekin ei ole lattiakaivo tai vastaava kohde.

Perunalaatuiset kuvat, joihin tekisi mieli piirtää sydämiä ja punaisia huutomerkkejä. Putkia!

Kuten asunnossa on käynyt moneen kertaan ilmi, vanhassa rakennuksessa on omia erikoisuuksiaan. Kylpyhuoneen pohjalla olevat paksut hirret aiheuttivat paljon haasteita putkien asetteluun. Putkia aseteltiin tuntikaupalla eri asentoihin, eri kulmiin ja eri palasista koottuihin kokonaisuuksiin, jotta mahdottomat vaatimukseni saatiin lopulta täytettyä. Putkaristamme löytyi päivän aikana myös melkoinen puuseppä, kun hirsirakenteita kolottiin putkille sopiviksi menoreiteiksi ja tuiksi. Rakenteet toki tuetaan koloamisen jälkeen asianmukaisella tavalla, jotta vältytään myöhemmiltä ongelmilta.

Vaatimuslistalla kylppäriin
– suihku vasempaan takakulmaan (lattiakaivo 1)
– pyykkikone oikeaan takakulmaan (tuuletusputki pois nurkasta seinän sisään)
– allaskaappi oikealle seinälle (lattiakaivo 2)
– pytty vasempaan etukulmaan (viemäriputki)
– lisäksi mahduttava ovi

Kriteerit täyttävä kylpyhuone

Asia josta en ollut valmis tinkimään, oli pyykkikone. Keittiössä on myös tilahaasteita, joten pyykkikone ei mahdu sinnekään(ainakaan jos henkilö ei ole valmis tinkimään astianpesukoneesta). Putkari pyöritteli ensin silmiään, sitten kylppärin pohjaa. Vielä pientä ekstrahaastetta toi vaatimukseni, että kone olisi sivusta eikä päältä täytettävä. Koska asunnossa on rajalliset tilat ja näen jo mielessäni, kuinka pyykinkuivaustelineet valtaavat kaiken avoimen tilan, haluan kylpyhuoneeseen option myös kuivausrummulle.

9 tuntia myöhemmin, toiveeni on täytetty.

Mitä olen oppinut elämässä? Asiat ovat usein mahdollisia, vaikka vaikuttaisivat ensin mahdottomilta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *