Roadblock!

Tulihan se sieltä eteen, tämän remontin odottamattomat lisähommat. Edellisessä postauksessa jo vihjaisin, että kylppärin rappauksen alta paljastuneessa seinässä on jotain pahaenteistä mätää. Ja sitähän se nimenomaan oli.

Vaikuttaa siltä, että joskus ammoisina aikoina, kun vedeneristys ei ollut vielä edes pilke kylppärikasaajien silmäkulmassa, laatat oli kiinnitetty vaihtelevalla laadulla suoraan rappaukseen. Ja lopputuloksen takana olevassa puuseinässä voi nykyihminen jo lähes arvata: se on kastunut, kuivunut ja nykyisin laho. Seinän tila varmistui, kun yritimme sisukkaasti ruuvata vanhoja lautoja runkopuihin kiinni. Mikään ei pidä.

Hommaa hankaloitti seinän sijainti asuntojen välillä. Emme voineet omin luvin mennä purkamaan taloyhtiön rakenteita, varsinkin kun seinän takana sijaitsee naapurin meille tuntemattomalla taktiikalla rakennettu kylpyhuone. Käynnistin jo aika monetta kertaa remonttiaikaisen suosikkini: puhelin- ja sähköpostirumban. Taktiikka on onneksi jo hyvin selvillä: taloyhtiön remppamies, joka vastaa puhelimeen kuin unelma. Remppaäijä saapuu paikalle, toteaa että laho on, pyytää ottamaan yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan. Sähköposti puheenjohtajalle. Lisäselvitysviesti samaan osoitteeseen. Puhelu. Sähköposti. Vastaus, tekninen isännöitsijä on kontaktoitu ja haluaa käydä paikalla. Kalenteritetris, saamme ajan sovittua. Tekninen isännöitsijä saapuu paikalle ennätysajassa, jo seuraavana päivänä. Jotain hyötyä koronasta ja sen myötä molempien osapuolien tyhjentyneestä kalenterista.

Seinä on täynnä nauloja rappauksen ylläpitämiseksi

Tekninen isännöitsijä toteaa saman minkä olemme jo havainneet: seinä on laho. Saamme myös lisätuomion: laudat on pakko purkaa. Omat suunnitelmamme lautojen ja eristepurujen poistamisesta, vanhan rungon tukemisesta ja uusien eristeiden asentamisesta saavat ilokseni kannatusta. Toinen hyvä uutinen on, että olemme todistaneet osaamisemme ja saamme suorittaa työn itse, taloyhtiön korvatessa materiaalit. Emme joudu siis odottamaan taloyhtiön ja isännöitsijän vatvontaa sopivan urakoitsijaotannan valinnasta, kilpailutuksesta ja aikataulutuksesta arviolta kuukauden päähän, jos sitä ennen emme ole kaikki lukkiutuneet koteihimme pysyvästi koronaa karkuun. Lupaamme ja vannomme käsitellä naapurin seinää silkkihansikkain, vältellä kaikkia iskuja ja kiinnittää uudet materiaalit vain ruuvaillen. Puramme seinän jo samana iltana.

Jos joku ei tiennyt, vanhoissa taloissa on käytetty eristeenä purua. Sitä on paljon, se pölisee kaikkialle ja kutittaa. Tässä tapauksessa puru oli onneksi kuivaa ja tervettä. En edes halua ajatella, millaista olisi pölläyttää päälleen seinällinen homeista purua. Kaavimme kaiken jätesäkkeihin ja kannamme asunnosta ulos. Alkaa hymyilyttää. Kaiken keskellä on fiilis, että kylppäristä tulee oikeasti hieno. Saamme tämän myötä tehtyä entistä paremmat pohjat, ja myös muutaman sentin lisätilaa, kun koolauksia ei tarvitse tehdä vanhojen lautojen päälle. Heitämme läpyt ja teemme sotasuunnitelman seuraavan päivän rautakauppavisiittiä varten teknisen isännöitsijän antaman listan perusteella.

7 m kakkosnelosta
11 m lautaa
200 mm ruuveja
80 mm ruuveja, paljon
9 neliötä 100 mm haltonia
litra Boracolia

hemmetin kestävät suojavarusteet

Let’s go!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *